LITE OM JILL PETERSSON


LITE INFO

Jag har alltid kunnat känna, se och höra våra kära ifrån andra sidan. I början visste jag inte hur jag skulle bemästra "gåvan eller förbannelsen". Men efter många års utbildning i personlig utveckling så kan jag bestämma själv när jag vill ha kontakt med våra nära och kära. Redan som liten upplevde jag saker och ting som jag trodde att alla lade märke till. Jag trodde inte att det var något speciellt.  
Under min uppväxt så frågade många i familjen och mina vänner hur jag kunde veta.
Jag funderade inte utan jag bara sa: Jag vet inte hur, jag bara vet. Den 12 juli 1989 förlorade jag min pappa oväntat, men efter några dagar såg jag honom igen, "livs levande". Jag förstod då att jag verkligen såg dom lämnat jordelivet.
Annars är jag en helt vanlig kvinna på dryga 50 år och 4-barnsmor och är hundägare till en liten Gizmo (shih-tzu) I december kom ännu en liten fyrfotad vän till min lilla "familj" Det är en liten tjej som heter Gesiha, hon är en blandras mellan shih-tzu och lhasa apso.
När jag inte arbetar så tillbringar jag gärna min tid tillsammans med min hund Gizmo och skapar gärna. På fritiden tar vi gärnma en tur i LightSouls husbil och upplever naturen, möter nya människor och nya miljöer. Jag älskar att möta olika kulturer och ett av mina favoritresemål är Filippinerna. Nu när sommaren är här så är det underbart att ta husbilen och bara köra till ett vackert ställe, gärna nära vattnet. Jag försöker att umgås mycket med mina vänner och mina hundar. Jag njuter av sällskapet från mina kusiner, vänner, havet och naturen.
Under åren innan gymnasieskolan arbetade jag med handikappade på Stretered i Kållered, ett boende för multihandikappadehandikappade. Innan dess arbetade jag som säljare, dekoratör, kassabiträde mm på Panelstugan i Kållered. Jag har även testat på att arbeta med barn. Jag är i grund och botten undersköterska och mentalskötare. Jag gick min utbildning på Annedalsgymnasiet mellan åren 1985-1987. Jag arbetade sen på Fässbergs sjukhem i Mölndal, Mölndals sjukhus inom akutsjukvården. Jag arbetade under tiden min utbildning höll på. Geriatrik, akutsjukvården samt intensivvården.
Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra.
MINA ANDLIGA RESA & LÄRARE I MEDIUMSKAP OCH LIVET I SIG!
Jag började med att kontaka Föreningen Två Världar. Med denna förening så började jag att sitta i en meditationcirkel. Vi satt varje måndag i minst 3 år. Cirklen utvecklades sen till en transcirkel och Gun-Britt Jacobsson blev vårt transmedium. Eftersom min nyfikenhet inte var riktigt tillfredsställd så kontakatde jag Iris Arapanovic i Härryda. Hon hade utvecklingscirklar där vi fick meditera samt öva i vårt mediumskap. Även om jag inte trodde eller ville bli något medium, fy för den lede... stå framför männsikor var inget jag klarade av förr.
Året 1990 började jag min andliga utbildning. Jag fick kontakt med mina lärare Julia Griffiths och Iris Hall (varit min lärare i det vardagliga livet). Iris Hall har varit en vän som har lärt mig mycket om livet, som jag ser som en lärare i sig. Mitt liv har varit spirituellt mer eller mindre så att översätta och arrangera kurser för Iris samt att vara hennes vän har varit lärorikt. Jag började att översätta för henne när hon arbetade på Ramsbergsgården (då i familjen Sundblads regi) och sedan började jag också att arrangera hennes kurser och storseanser i Göteborgstrakten. När jag översatte och arrangrade hennes arbete så lärde jag mig massor av detta.
Eftersom jag och Iris blev mycket nära vänner så kände vi bägge två att det inte var bra om jag var hennes elev. Detta för att det inte skulle bli en massa frågor eller funderingar om mitt ev cerifikat. Jag vet att det är många som tror att jag är Iris lärjunge men så har det aldrig varit, jag har varit Iris vän och hon har varit en stor del av mitt liv. När jag sen fick mitt cerifikat 24 februari1996 så signerade Julia Griffiths, Iris Hall och Ramsbergsgården det. Varför Iris signerade var för att hon också var en av lärarna som arbetade på Ramsbergsgården som också var med och avgjorde om man hade klarat av slutprovet.
Innan slutprovet fick vi gå igenom en rad andra prov, samla intyg i från uppdragsgivare, så som föreningar som vi hade besökt och hållt flertal mindre seanser. Klienter som besökt oss för en privat konsultation lämnade in sitt omdöme. Ett teoritiskt prov var också obligatoriskt som vi skulle göra innan slutprovet. För att klara det teoretiska testet var man tvungen att ha 90% rätt, jag hade 100% rätt :-).
Slutprovet var att jag skulle ge en storseans där Ramsbergsgården bjöd in allmänheten. På seansen satt alla lärare samt familjen Sundblad för att bedömma mitt arbete. Under slutprovet var jag så nervös... hade jag inte haft en lång kjol på mig hade alla sett hus mina ben skakade.
Jag måste verkligen tacka alla som har varit mina lärare och delaktiga under årens lopp men den BÄSTA läraren jag verkligen vill tacka är LIVET!!!
Lycka är att hela tiden lära sig.
Den största läraren av alla är livet i sig!