TIDNINGSARTIKLAR

KRISTIANSTADSBLADET


Susanne Karlsson behandlar Majda Damjanic med champissagemetoden.

Bild: Lasse Ottosson

Från massage till kontakt med döda

Publicerad: 11 april 2010, 17:00


Kristianstad

Frigörande dans, själsresa med trumma, massage, healing och storseans. Runt 500 personer provade på alternativa behandlingsmetoder på Sommarlust under lördagen.

 

– Underbart!

Majda Damjanic från Sölvesborg hade precis blivit behandlad med Champissage av massören Susanne Karlsson.

– Det är en indisk huvudmassage, men man masserar inte bara huvudet utan hela överkroppen, berättade Susanne Karlsson från Livshjulet i Bromölla.

Metoden är ny även för henne, hon har precis utbildat sig i den, och under Prova på-dagen var det första gången hon praktiserade den.

– Skillnaden från en vanlig massage är att den man masserar sitter ned och att man använder sig av sin egen kropp som massör. Man står mycket närmare den man behandlar, sa hon.

 

Komplement

Livshjulet i Bromölla var en av ett 70-tal medverkande under Prova på-dagen, som bjöd på mycket annat.

– Här är allt från taktil massage, healing, akupressur till många andra olika metoder för att hjälpa människor, sa Lisa Larsson, den ena av två systrar som stod för arrangemanget.

– Det är också metoder med stenar och kristaller och drömfångare, en del av det som räknas som new age. Gemensamt är att allt handlar om att få folk att må bra. Vi vill visa att det finns komplement till den vanliga vården, sa den andra systern, Maria Johnsson.

Ett av de mer publikdragande evenemangen under dagen var storseansen med det rikskända mediet Jill Petersson som drog 120 personer.

 

Pratade med sin avlidne bror

En av deltagarna var Carola Hansson från Kristianstad, som hade fått kontakt med sin avlidne bror under seansen. Hon säger att hon har varit skeptisk mot seanser tidigare.

– Men det här var bra, sa hon omtumlad.

– Min bror kom fram till oss och pratade genom mediet. Innan har jag alltid tänkt att är man död så är man död.

Jill Petersson sade efter seansen att hon vet att det finns många skeptiker, men säger att hon verkligen får kontakt med andevärlden.

– Jag tror inte, jag vet att det finns en andevärld. Ända sedan jag var barn har kunnat se med mina fysiska ögon de som har dött och kunnat höra dem med mina fysiska öron. Det finns ingen som kan övertyga mig om något annat än att andevärlden finns. Många människor bär på en enorm sorg och det känns bra att kunna tända deras låga igen.

Det var tredje året som systrarna arrangerade en Prova på dag. Antalet utställare och besökare har ökat för varje år.

– Vi började med 22 utställare och en handfull besökare. Nästa år satsar vi på två dagar. Det var lite blandad respons från utställarna, men vi får se vad det blir av det, säger Lisa Larsson.

 

Hudiksvalls tidningen den 14 maj


Publicerad 14 maj 2011 Uppdaterad 14 maj 2011

120 personer kom för att delta i storseansen med Jill Peterson på Hudiksvalls teater.


Storseans på Hudiksvalls teaterHudiksvall/Hudiksvalls Tidning Det är varmt inne på Hudiksvalls teater och ett förväntansfullt sorl hörs från de cirka 120 personerna i publiken. Snart ska mediet Jill Petersson ha storseans.

Hon förbereder sig bakom scenen för att få kontakt med de bortgångna. På scenen står ett bord med en mörkblå sammetsduk, ett silverfat, vattentillbringare, glas, röda rosor, tarotkort och annat som behövs för sessionen.
Jill Petersson kommer in och publikens sorl tystnar.
- Jag vet om att livet fortsätter och det är mitt jobb att bevisa det.
Hon berättar att det inte behöver vara just en anhörig som kommer utan det kan vara en granne eller patient till någon som kommer.
- Det kan vara lite som en rebus att lösa. Jag får inte alltid namnet på personen.
Jill Petersson får information till sig om den bortgångnes utseende och personlighet, som personen hade när den levde.
Maria Dellhem från Näsviken får en hälsning från en speciell familjemedlem, som Jill Petersson säger är mycket lik henne till utseendet. När hon levde var hon en människa med stort hjärta, som hjälpte många människor. Familjemedlemmen kommer med ett råd till Maria Dellhem och berättar även att det finns en blomma i det stora rummet i hennes hem, som är i behov av omplantering.
- Jag är jätteglad för hälsningen och nu ska jag hem och plantera om blomman, säger Maria Dellhem och skrattar.
Det är många känslor som kommer upp under kvällen. Det blir en del gråt och många skratt då folk får hälsningar och budskap från sin nära och kära.
Under första halvan av kvällen får alla som vill hålla sin biljett i handen. Biljetterna samlas sedan in och de som inte har fått någon påhälsning från andra sidan får nu chansen att bli avläst istället utifrån lappen. Metoden kallas psykometri. Mediet känner genom föremålet in ägarens energi och personlighet.
Här får Jill Petersson även hjälp av sin andlige guide Chalee. Utifrån lappen läser hon av personligheten på den som höll i lappen. Det blir många igenkännande skratt från de avlästas vänner i publiken.
Seansen avslutas med en frågestund, där publiken får ställa frågor om andevärlden.
- När man dör, vad händer? frågar en i publiken.
- De lär sig saker på andra sidan. De är duktiga på att påverka elektronik och både vi och de består av energi, så det är inte så konstigt egentligen, svarar Jill Petersson.
Jill Petersson har alltid haft kontakt med andevärlden och såg och visste saker redan som barn.
- Alla är födda med en medial gåva.
För henne tog det fart då hennes pappa dog 1989 och hon ett par dagar senare såg honom sitta på sängkanten.
När hon sedan var på sin första seans sa mediet där att hon och mediet kunde byta plats. Aldrig i livet, tänkte hon då. Hon träffade även ett engelskt medium som sa samma sak och efter det har det "bara blivit".
Hon anser att man ska vara skeptisk, eftersom ingen egentligen vet hur det är. Hon försöker aldrig överbevisa någon. Kan hon verifiera något är det är bra. Hon berättar att hon inte är medium 24 timmar om dygnet, utan hon kopplar ner sig för att leva ett jordnära liv vid sidan om.

Maria Larsson 0650-355 27 
Utskriftversion av: http://helahalsingland.se/hudiksvall/hudiksvallc/1.3162626-storseans-pa-hudiksvalls-teater